LCMT meerdaagse Houffalize 5 - 8 mei

En toen waren er nog 3 over

LCMT was als teamweekend ingepland en iedereen stond te popelen om in het eerste mooie warme weekend van het jaar te knallen. Het mocht echter niet zijn voor enkele teamleden. De combinatie van de hitte en verkeerde voeding leverde al 3 slachtoffers in het team van deze 1ste mtb rit. Bas en Vincent moesten helaas opgeven. Niki Devoldere reed mee met de combi's en kwam zwaar ten val waardoor hij ook de wedstrijd moest verlaten. Het was voor iedereen acclimatiseren en het was moeilijk om een constant tempo te vinden. Het parcours viel tegen de eerste dag en was mijn inziens niet echt mtb waardig te noemen. Bram eindigde op een mooie 10e plaats op dag 1, Jeroen (broer van) eindigde op een 55st plaats en ikzelf op een 42st plaats.
Dag 2: opnieuw een paar graden warmer en zware benen om mee te starten. Deze rit was richting Luxemburg en gespekt met pure mtb trails. Het was echt genieten van het parcours en het tempo zat er goed in bij de overblijvers. Bram Huysentruyt pakte een welverdiende 6e plaats en zette zich zo virtueel leider bij de U23. Jeroen kwam binnen op een 41st pl en ikzelf rolde binnen op een 21st plaats.
Dag 3: Weeral dikke pech want Bram was na een helse nacht zo ziek dat hij niet meer kon starten. Weg podium. Zo bleven enkel Jeroen Huysentruyt en mezelf nog over om de 3de dag af te maken. Nog iets warmer dan de dag voorheen starten we rustig aan, om opnieuw te kunnen genieten van pure mtb trails. Er zat weinig verval op en de benen zaten niet slecht na de 200km van de vorige dagen. Ik kon binnenrijden op een 27e plaats en eindigde in het algemeen klassement als 8e master. Jeroen kwam binnen op plaats 36 en eindigde in het algemeen klassement als 19e elite.
Chris Scherrens fietste de LCMT cyclo. Dit waren 3 ritten. De 2e rit werd geneutraliseerd door verkeerde bepijling. Uiteindelijk eindigde Chris in het algemeen klassement als 9e elite.
De winst voor de LCMT was voor een beresterke Cedric Himpe.

Baert Dirk: 

24e algem 8e master

Cottignies Vincent: 

dnf

Devoldere Niki: 

dnf

Huysentruyt Bram: 

dnf

Huysentruyt Jeroen: 

36e algemeen 19e elite

Noppe Bas: 

dnf