Duathlon Kortrijk

6 - 45 - 3 afstand

Twee wekend sinds de LCMT.. de laatste dag moeten de handdoek gooien wegens ziekte (keel en hoofd), enkele dagen gesukkeld, tegen dat ik er weer door was zat ik 3000 km van huis op een trouwfeest, dat was ook niet bevorderlijk voor de gezondheid, behalve de betere recuperatiedrank en endorfines door het aanschouwen van het liefdesgeluk, thuisgekomen met een verkoudheid van die dekselse airco op de vlieger en de luchthaven. Nu tegen dat het zaterdag was wonderwel gerecupereerd daarvan en over de middag het parcours verkend van het fietsen. Zo'n verkenning leert je altijd veel bij, namelijk dat je om de 15 km gemiddeld 1x bijna wordt omvergereden door een te kleine kletskop in een te grote BMW of een wulpse dame wiens wenkbrouwen zit bij te kleuren in een bij voorkeur bleke Audi.

De zondag was de start om 10u thv de Broeltorens met net geen 200 enthousiastelingen. Mooi georganiseerd, echt wel goed midden in zo'n stad. Toen het startschot weerklonk was ik net nog de veters goed aan het steken, men zei dat het een verdoken Urban Trial Korrtijk was. Doordat ik iets verder naar achter stond mocht ik inderdaad ervaren dat je als loper gesandwicht werd door poortjes en door trappen en steegjes. Ik moet ook zeggen dat ik nog niet geheel wakker was. Ik wissel als 103e in 23:08 minuten. Het lopen gaat sinds mijn voetblessure niet goed, zo'n hielspoording is hardnekkig, dan loop ik liever zonder dat de brokken eraf vliegen en laat ik alles rustig warmen (lees: ik was gewoon nog niet goed wakker).

Ik werd pas wakker op de TT bike onder de brug aan het spoor. Doordat ik had verkend, wist ik waar ik best gas kon geven, hoe de wind zat, waar het opliep (300 hm op 45km) en waar de putten lagen (en geloof me, er lagen er echt veel). Van in het begin had ik echt een goed tempo vast en kon ik atleet na atleet blijven oprapen. Ik fiets de 2e ronde nog steeds goed door. Ik kom zelf ploegmaat Niki tegen op training rond zijn gauw, twee keer, die mij ook telkens iets toeriep. Ik reed wel snel maar had het moeten verstaan, wie Niki kent moet wel toegeven dat hij af en toe onverstaanbaar is, maar uit de toon en de sterkte kwam het over als aanmoedigingen! Waarvoor dank. Intussen knal ik verder naar de wissel en kom ik toch binnen op een goeie plaats, immers mijn fietstijd was de 59e in 1:16:45. Ik was nog wakkerder om mijn schoenen aan te kletsen en door te stomen naar de finish. Er lagen snoepjes, watermeloen, koekjes en 3 soorten drank. Jummie!

Dus eerst nog een toerke over bruggen, kasseien, gras, torens, gangen en dan aankomen op de markt na nog eens 13:19 lopen (een 54e looptijd, dus was nog ok) en binnenkomen als 61e op 174, voor een eerste ochtendlijke wedstrijd goed want met een blessure, lastige weken en een zware LCMT was ik eigenlijk gekomen voor rond de 2:00u.

Nu het voetje wat verzorgen, nog wat scherpte bijtrainen, rusten en dan op naar de volgende afspraken in juni tem december!

Deforche Joey: 

61e op 174