4h VTT Endurance de la Mazerine in Rixensart

Niki mè zin oudmanhuis

Zondag laatstleden stond de 4h VTT Endurance de la Mazerine in Rixensart op het programma. Rixensart ligt nabij Genval en behoort tot de Brabantse Ardennen. De race vond plaats in een stadspark op een 3,5 km lang parcours gespijsd met singletracks, de nodige hoogtemeters en enkele technische bochten. Kortom mountainbike waardig. Al deze ingrediënten, samen met het stralende weer, voorspelden een topdag!

Gezien het tijdstip van het jaar wou ik niet solo rijden en stelde ik de vraag om met Team Bikesensation present te tekenen. Met Niki en Dirk vormden we een team om 4u lang te knallen. Al zijn we niet meer van de jongsten, we zouden onze huid duur verkopen!

Tijdens de verkenning en opwarming werden de plannen gesmeed, afspraken gemaakt en wissels ingeoefend. Ondertussen zagen we de andere ploegen opwarmen. Hier waren geen pannenkoeken!!! Het niveau is merkelijk hoger dan de andere endurance races die ik eerder dit jaar deed.
Opnieuw is de sfeer top. Dit zijn evenementen waar iedereen een plaats heeft. Jong of oud, geoefend of niet-geoefend, competitief of recreatief, het maakt niks uit.

Niki en ‘zin oudmanhuis’, zijnde Dirk en ikzelf, waren er klaar voor.

De race zelf:
Om 11:15 staan 105 deelnemers aan de start, waarvan 51 herenteams. De wedstrijd wordt op gang geschoten en Niki is onze startrijder. Dirk en ik positioneren ons als supporter een 500m na de start en zien Niki als 7de voorbijrazen. Dirk neemt plaats in de wisselzone. We zouden telkens om de ronde wisselen. Niki wisselt als 10de overall. Dirk neemt de fakkel over. Wat me opvalt is dat zowel Niki als Dirk serieus getekend hun eerste ronde afwerken. Dit wordt afzien. Zelf start ik vollen bak. Het is een maximale inspanning, 10 minuten lang. Ik geef me volledig. Ik rij me pleuris. Wat is dat?! Dit wordt een goede intervaltraining, vandaag!!!
Zo gaat dit ronde na ronde verder. Al snel hebben we geen zicht meer op de posities, maar blijven we knallen, 4 uur lang.

Uiteindelijk finishen we met verzuurde benen op een 11de plaats overall en een 8ste plaats bij de herenteams.

Niet slecht voor een ‘oudmanhuis’, denk ik dan.

Baert Dirk: 

8ste op 51 herenteams en 11de op 105 overall

Devoldere Niki: 

8ste op 51 herenteams en 11de op 105 overall

Jan Goddaer: 

8ste op 51 herenteams en 11de op 105 overall